Dječje ortopedske cipele Janko 503, veličine do 26

Više pogleda

Dječje ortopedske cipele Janko 503, veličine do 26

Cijena: Na upit
ILI

Opis

Ortopedske cipele izrađuju se za djecu s urođenim deformacijama stopala ili su takva stopala posljedica neke druge bolesti. Dijagnoza se najčešće postavlja u dojenačkoj dobi tijekom pregleda liječnika ortopeda ili fizijatra. Dakle, liječnik određuje terapiju nošenja ortopedskih cipela ili ortopedskih uložaka. Ortopedske cipele izrađuju se isključivo individualno za svako dijete prema dijagnozi liječnika.

Cipele Valek su ugovorni isporučitelj HZZO-a, pa se ortopedske cipele izrađuju na potvrdu ili doznaku o ortopedskim pomagalima.

UZIMANJE MJERA
Majstor, ortopedski obućar, nakon proučavanja povijesti bolesti i liječnikovih uputa pristupa uzimanju mjere za cipele. Postupak započinje promatranjem načina hoda, ručnim pregledom stopala te pregledom položaja nogu sprijeda i straga. Na mjernom listu napravi se ocrt stopala zajedno sa izmjerama opsega prstiju, rista i pete. Važan je pregled stare obuće pomoću kojeg dolazimo do dodatnih podataka.


 
Trgovina Cipele Valek                                                                     Uzimanje otiska za specijalizirane ortopedske cipele


ODABIR MJERA
Majstor preporuča nekoliko modela cipela u koje može ugraditi potrebna pojačanja i korekcije.

Ortopedske cipele najčešće zamišljamo kao ružne i neugledne gležnjače. No, nove tehnologije, novi materijali omogućili su da se ortopedske cipele izvana ne razlikuju od modnih, sezonskih cipela, te da njihova unutrašnjost otkriva posebnosti individualne izrade. Dakle, prvenstveno se pazi da sedijete u ortopedskim cipelama nikako ne razlikuje od ostale djece i da svoje cipelice samo ukrasi raznim cvijetićima, leptirićima, slovima, životinjama te da ih rado nosi i svima veselo pokazuje.

IZRADA KALUPA
Na osnovu svih podataka majstor izrađuje individualan kalup sa specijalnim ležištem za stopalo. U gornjište cipele ugrađuju se posebna ojačanja ovisno o dijagnozi. Cilj je staviti stopalo u pravilan položaj i rasteretiti previše opterećene dijelove stopala odnosno jednakomjerno ih rasporediti.

Materijali za izradu cipela su isključivo prirodnog porijekla proizvedeni po narudžbi kod registriranih proizvođača.

Nakon probe, gotove cipele poželjno je pokazati liječniku koji ih je propisao i koji će potvrditi njihovu funkcionalnost. Nošenje ortopedskih cipela kod težih dijagnoza često je višegodišnje i uvijek jepovezano s drugim tretmanima (vježbama kod fizioterapeuta i sl).

ORTOPEDSKI ULOŠCI
Vrlo često ljudi ne razlikuju pojam ortopedskog i anatomskog uloška. Anatomski uložak prati luk stopala i djeluje preventivno, a ugrađuje se uglavnom u sve sezonske cipele. Ortopedski se ulošci izrađuju prema indikaciji liječnika ortopeda. Specijalističkim pregledom liječnik će odrediti stupanj spuštenosti stopala (postoje 3 stupnja) i odlučiti da li uvesti nošenje ortopedskih uložaka ili će preporučiti samo vježbe za stopala. Vježbe za stopala su vrlo važne jer se njima jačaju mišići stopala. Nažalost, na te vježbe i roditelji i djeca vrlo brzo zaborave i sva poboljšanja očekuju se od ortopedskih uložaka što je potpuno pogrešno. U Valeku, ortopedske uloške izrađuju na osnovi kompjutorskog skeniranja stopala.

Cipele Valek

Kontakti:

Prodaja

Lokacije:

Prodaja

  • Adresa: Ilica 47dvorište
  • 10000, Zagreb
  • Hrvatska
  • Koordinate: 45.812477, 15.963648
  • Radno vrijeme:
  • Pon - Pet: 08:00 - 20:00 Sub: 08:00 - 15:00
  • Načini plaćanja: Visa MasterCard Maestro

Ponuda.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati ovdje