Cilindar ulošci ABLOY PROTEC

Više pogleda

Cilindar ulošci ABLOY PROTEC

Cijena: Na upit
ILI

Opis

ABLOY PROTEC nova generacija visoke sigurnosti cilindričnih uložaka sa rotirajućim diskovima, koja obuhvaća najvišu zaštitu protiv neovlaštenog kopiranja ključeva,
izuzetno visok protulomni nivo, pouzdano i dugogodišnje funkcioniranje u svim klimatskim uslovima, izuzetne kombinacijske mogučnosti , te najširu paletu proizvoda koje možete otvarati samo sa jednim ključem. Sa jedanaest rotirajućih kombinacijskih diskova i svojom konstrukcijom AP cil. ulošci su nepremostiva prepreka za sve poznate provalničke alate i metode. 

ABLOY PROTEC obuhvaća:

Zaštita od neovlaštenog kopiranja ključeva
Sa pravnog gledišta svaki proizvođač može svoj novi sistem zaštititi od neovlaštene izrade sirovog ključa i od neovlaštenog kopiranja ključeva pridobivanjem patenta od strane odgovarajućeg patentnog ureda.  Patent se izdaje na period 20 godina. Sistem Abloy Protec ima Evropski patent, koji je registriran pod rednim brojem EP0989262 i to do 2019 godine

Opcija u slučaju hitne potrebe
Cilindar može biti otvoren ključem sa vanjske strane i kada je ključ u cilindru sa unutrašnje strane.

Tehnička zaštita

Sa gledišta tehničke zaštite, Abloy Protec jamči Vam izuzetno visoku sigurnost. Profi nivo nudi krajnjem korisniku visoku zaštitu pred neovlaštenim kopiranjem ključeva povezano sa dobrom i najbržom mogućom lokalnom logistikom. Evidencije, šifre - kodovi i izračuni sistema izrađuju se samo u matičnoj tvornici pod strogim sigurnosnim uvjetima. Ključevi i cilindrični ulošci izrađuju se samo kod ovlaštenog ASSA ABLOY stručnjaka ( Tonković - super bravar )uz predočenje odgovarajuće identifikacije.Isporuka, montaža, servisiranje i održavanje vrše samo ovlašteni ASSA ABLOY stručnjaci.

Protuprovalna zaštita

Sistem Abloy Protec u svojoj osnovi nudi:

 • zaštitu protiv otvaranja sa posebnim alatima
 • zaštitu protiv bušenja
 • zaštitu protiv izvlačenja jezgre
 • povećanu zaštitu protiv loma

Cilindrični ulošci Abloy Protec odgovaraju evropskoj normi EN 1303 razred 3, lokoti EN 12320.

Opcija: možemo isporučiti vanjsku polovicu cilindričnog uloška iz čelika, koja povećava zaštitu od otvaranja nasilnim i ustrajanim provalničkim metodama , a odgovara EN 1303 razred 5.

Nacrt zaključavanja

Nacrt zaključavanja izrađujemo na osnovu Vaših organizacijskih potreba i želja. Kombinacijske ograničenosti u sistemu Abloy Protec praktično nema.
Navodimo da je broj kombinacija sistema Abloy Protec 1.970.000.000

Preinaka sistema

U osnovi sistem Abloy Protec kupujete samo jedanput. Ako dođe do gubitka ili krađe generalnog, podgeneralnog ili većeg broja ključeva, te Vi kao vlasnik sistema ocijenite, da zbog toga sistem ne osigurava nivo sigurnosti kojega želite, u primjeru sistema ABLOY PROTEC nije potrebna zamjena svih cilindera ( kompletnog sistema ),nego se postoječi sistem može presložiti, što je puno ekonomičnije - jeftinije od kupovine novoga sistema. Sa preinakom se postiže, da izgubljeni ili ukradeni ključevi više ne otključavaju i to sa minimalnom investicijom.

Pouzdanost u radu i životna dob
Iz prošlosti i više od 90 godišnjeg iskustva kojeg ima ABLOY sa sistemom rotirajučih diskova u Finskoj, Australiji i drugim državama sa neugodnim vremenskim uvjetima možemo zaključiti, da je životna dob sistema Abloy Protec preko 20 godina. To je garancija da Vaši serviseri neće gubiti vrijeme i imati probleme na terenu sa otključavanjem, a usljed problema korozije( slana morska voda,...), prljavštine, leda ili nekog drugog razloga.Sve gore navedene prednosti proizlaze iz toga, da sistem ABLOY PROTEC za svoje funkcioniranje ne koristi opruge. Zbog tehničkog rješenja ( rotirajučih diskova ) izuzetno je otporan na habanje.

Modularna konstrukcija
Abloy Protec dvostrani cil. ulošci, cil. ulošci sa dugmetom i polu cil. ulošci su modularne konstrukcije, što znači da na samom objektu dužinu cil. uloška možemo prilagoditi debljini vrata. Za Vas kao krajnjeg korisnika to znači uštedu na vremenu i novcu, jer nije potrebno prethodno uzimati mjere svih vrata na objektima.

Jamstveni rok
Jamstveni rok za sisteme Abloy Protec je 36 mjeseci.


Servis i održavanje
Raspolažemo sopstvenim 24-satnim servisom na tel. 098/737 615.
Svi rezervni djelovi uključujuči i sirove ključeve uskladišteni su u vlastitom skladištu.
Održavanje sistema je zagarantirano i van garantnog roka nakon kupovine.

Nadam se da smo Vam uspješno približili sistem ABLOY PROTEC te da će to biti Vaš konačni odabir.


Abloy protec PDF

Tonković - super bravar

Kontakti:

Prodaja

 • Kontakt osoba: Robert Tonković
 • Web adresa: http://www.tonkovic.com/
 • Telefaks: +385 (0)1 667 66 61
 • Mobitel: +385 (0)98 737 615

Lokacije:

Prodaja

 • Adresa: Marijana Haberlea 12
 • 10000, Zagreb
 • Hrvatska
 • Koordinate: 45.78464, 15.940961

Ponuda.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati ovdje