Sirup Islandskog lišaja za ublažavanje kašlja

Cijena: Na upit
ILI

Opis

Sirup Islandskog lišaja za ublažavanje kašlja

Sirup sadrži vodenu iscrpinu islandskog lišaja (Lichen islandicus), tinkturu slatke naranče (Tinctura aurantii) i obični sirup (Sirupus simplex).

 

Sastojci islandskog lišaja razrijeđuju sluz u dišnim organima, znatno olakšavaju iskašljavanje patološkog sekreta, dezinficiraju i djeluju blago antimikrobno.

 

Ovaj proizvod potražite u ljekarnama diljem Hrvatske!

 

ISTRAŽIVANJE - SIRUP ISLANDSKOG LIŠAJA U RH

Sažetak predavanja:'Sirup islandskog lišaja od magistralnog pripravka do registriranog gotovog lijeka', M. Vrsalović, Trešnjevka laboratorij d.o.o., održano na II savjetovanju farmaceuta; 'Farmaceutska struka u hrvatskom zdravstvu', Varaždinske toplice, 10.-12. svibnja 2007.

 

Na hrvatskom tržištu postoji više proizvoda sirupa islandskog lišaja. Cilj istraživanja bio je usporedna analiza uzoraka sa Sirupom islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija. Za ispitivane uzorke, uz Sirup Trešnjevka laboratorija, odabrana su još tri sirupa drugih proizvođača.

U istraživanju je primjenjena prilagođena farmakopejska metoda - tankoslojne kromatografije (TLC), za identifikaciju jedne od najvažnijih djelatnih komponenti - fumaroprotocetrarne kiseline. Različite formulacije uspoređene su kvalitativno i kvantitativno. Rezultati su prikazani tablično uz rezultate kromatografije tankog sloja.

 

 

ZAKLJUČAK

Opisano istraživanje pokazalo je da je djelatna komponenta - fumaroprotocetrarna kiselina identificirana jedino u Sirupu islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija.

Izmjeren pH u Sirupu Trešnjevka laboratorija rezultat je kvantitativne i adekvatne ekstrakcije islandskog lišaja. Nije poznato od kojih su parametara pH iz usporednih sirupa.

Osim toga, značajna prednost Sirupa islandskog lišaja Trešnjevka laboratorija pred konkurencijom je i činjenica da je on za razliku od ostalih registriran kao lijek, što znači da podliježe strogim kriterijima kontrole kvalitete ulaznih sirovina, proizvodnog postupka i gotovog proizvoda.

 

FITOTERAPIJA

Fitoterapija ili liječenje biljem najstariji je način liječenja u povijesti. Stoljećima upotrebljavane u narodnoj medicini, danas su djelotvornosti brojnih biljaka potkrijepljene znanstvenim i kliničkim istraživanjima. Fitoterapija je danas dio znanstvene medicine.

Biološki uzgoj, strogo kontrolirano branje, čuvanje i prerada bilja, osiguravaju zdravstvenu ispravnost i sigurnost pripravaka.

Ljekovito bilje danas se primjenjuje u različitim farmaceutskim oblicima: infuzi, dekokti, macerati, tinkture-biljne kapi, uljni macerati, sirupi te kapsule i tablete.

 

RAZLIKA IZMEĐU LIJEKA I DODATKA PREHRANI (DIJETETSKOG PROIZVODA)

Da bi neki proizvod bio registriran kao lijek mora se registrirati po Zakonu o lijekovima. Takav proizvod namijenjen je liječenju. Njegova se djelotvornost dokazuje, provjerava i prati.

Za razliku od lijeka, dijetetski proizvodi s namjenom registrira se sukladno Zakonu o hrani i Pravilniku o hrani za posebne prehrambene potrebe. Dodaci prehrani su koncentirani izvori određenih tvari, u doziranom obliku, a svrha im je da potpomognu unos tih sastojaka u uobičajenoj prehrani.

 


 

Trešnjevka laboratorij d.o.o.

Kontakti:

Prodaja

Lokacije:

Prodaja

  • Adresa: Ulica dr. Franje Tuđmana 35
  • 10437, Bestovje
  • Hrvatska

Ponuda.com koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Više o ovome možete pročitati ovdje